
Contacteaza-ne
Va puteti baza pe noi si pentru: web hosting, design si tiparire brosuri, design logo si obiecte promotionale.
- Telefon
- 0769.617.891
- Online
- Intrati in contact Online cu un reprezentant Pongo »
Ce spun clientii?
Budusan Isabela, Tematic Srl, Aiud
Super profesionisti ! Tot asa !
Ciprian Bara, Cabinet de Avocat Ciprian Bara, Bucuresti
Punctuali, deschisi cerintelor clientului.
Manolache Nicoleta, Bucuresti
Din libraria noastra de articole
Ce nu trebuie sa faceti pentru un website profesionist?
1. Nu incercati sa ghiciti cui se adreseaza site-ul. Ghicitul este pentru potcovirea cailor si jocul de carti. Daca nu va cunoasteti publicul tinta, atunci mai bine renuntati la site.
2. Nu deveniti foarte tehnic. Clientii dvs. sunt cei care citesc site-ul, deci trebuie scris pentru ei. Sigur ca si firmele concurente s-ar putea sa va citeasca site-ul, dar ele deja cunosc jargonul business, iar dvs., nu incercati sa le vindeti lor. Retineti, alti proprietari de afaceri pot rasfoi site-ul, dar clientii dvs. sunt cei care cumpara.
3. Nu le dati dureri de cap clientilor. Exista sute de mii de culori disponibile pentru designul unui site. Dintre ele, 216 sunt fiabile oricarui browser. Doar pentru ca exista o abundenta de culori, nu inseamna ca trebuiesc folosite toate odata. Culorile calde nu ar trebui folosite cu cele reci datorita tonurilor conflictuale. De asemenea, culorile aprinse obosesc ochii si dupa cateva minute vor da dureri de cap celor care vizualizeaza.
4. Nu pastrati continut care nu este citit. Constientizarea a ceea ce citesc clientii de fapt este foarte folositoare. Dvs. va doriti ca toti clientii sa va parcurga site-ul cat mai complet posibil. Cu cat stiti mai mult, cu atat mai bune sunt sansele dvs. de a vinde sau de a atrage utilizatori. Daca o pagina nu este citita, atunci incercati altceva. Rescrieti-o. Adaugati elemente de atractie. Reformulati. Gasiti o metoda de-a face ca pagina sa fie valoroasa.
5. Nu repetati aceeasi informatie pe fiecare pagina. Cel care vizualizeaza nu doreste sa citeasca acelasi material de nenumarate ori. Oferiti-le informatie noua, recenta pe fiecare pagina. Daca doresc sa se intoarca si sa citeasca pagina anterioara, oferiti-le aceasta optiune.
6. Nu ascundeti informatiile de contact. La acest subiect veti gasi informatii contradictorii. Unii designeri va vor spune ca e bine sa va puneti informatiile de contact pe fiecare pagina, dar clientii considera acest lucru redundant. O singura pagina cu toate datele de contact este mai eficienta, chiar daca clientul nu vizualizeaza acea pagina. Simplul fapt ca pagina exista le transmite ca puteti fi gasit si ca sunteti la dispozitia lor.
7. Nu folositi animatii. Unii ar spune sa folositi animatii ca sa atrageti atentia la reclama dvs., produs, idee „noua”/newsletter etc., dar prin aceasta sugestie, frustrati clientul. Obiectele intermitente, care se misca, distrag atentia. Daca un client cauta o informatie, iar atentia ii este distrata in timp ce citeste, gradul de intelegere descreste, iar frustrarea creste. Folosirea culorilor cum ar fi galben si portocaliu devine folositoare in acest sens. Cuvintele ingrosate sau inclinate sunt un alt mod de a accentua fraze sau elemente pe care vrei sa le observe clientul.
8. Nu folositi prea multe fonturi. Dureaza doar cateva secunde ca ochii sa se acomodeze la un font nou, dar acele secunde distrag atentia. Marimile, stilurile si culorile diferite creeaza confuzie. Alegeti un font si ramaneti la acesta. Consecventa este mai importanta decat creativitatea, in cazul textului.
9. Lasati utilizatorul sa aiba control. Cursorul creativ, browsere full screen si alte aspecte „distractive” ale site-ului sunt binevenite, daca publicul dvs. tinta este format din tineri sau utilizatori noi de internet, dar pentru un website profesionist, acestea dau senzatia de lucru de slaba calitate, de amatori.
10. Nu inghesuiti textul. Adaugati spatii intre paragrafe, astfel incat clientii sa nu se simta coplesiti de informatie. Situarea unei imagini cu referire la continut, poate oferi timp de odihna ochilor, inaintea continuarii lecturii.